Skamotec 225

Skamotec 225 Super-Isolerende brandvrije panelen zijn zeer lichte calcium silicaat platen met een hoge isolatiewaarde. Deze stevige panelen hebben een hoge mechanische sterkte, ze hebben een lage temperatuursoverdracht en zijn brandvast tot 1000°C. Ze zijn onbrandbaar en hebben een effen oppervlak. De platen krimpen niet en zetten niet uit. Ze kunnen makkelijk buiten opgeslagen worden indien ze beschermd worden tegen de regen. De panelen mogen echter niet in direct contact komen met vuur en ze zijn alleen geschikt als back up isolatie. Skamol – de fabrikant van Skamotec 225 – heeft deze nieuwe lichtgewicht plaat ontworpen voor diverse doeleinden en levert deze aan verschillende landen in Europa, Amerika en Azië.

Waarvoor gebruiken we Super-Isol ?

We gebruiken Skamotec 225 als eindafwerking van verschillende constructies in de woning waar – naast gewone afwerking – ook hoogwaardig isolatie materiaal vereist is zoals :

 • wanden
 • muren
 • plafonds
 • ombouw van een open haard of sierschouw
 • isolatie van verwarmingsbronnen
 • omkokering van rookkanalen
 •  

  Welke dikte hebben we nodig ?

   

  25/30 mm. kleine ombouw van open haarden
  omkokering voor rookkanelen
  isolatie achter een haard, kachel, boiler of verwarmingsketel
  isolatiebekleding van een haard
  35/50 mm. ombouw van bredere (moderne) open haarden voor een strakke inbouw

  Hoe plaatsen we de Skamotec 225 panelen ?

  De Skamotec 225 panelen zijn erg licht en makkelijk hanteerbaar. Ze zijn eenvoudig te bewerken met gereedschap voor houtbewerking. De panelen kunnen geplaatst worden op metalen profielen (metalstud of aluminium), kalkzandsteen of op Gyproc. Voor het maken van een ombouw voor open haard of sierschouw,moet U voor het plaatsen van de profielen rekening houden met de dikte van de platen. Wij adviseren U om de volgende afstanden tussen de profielen te respecteren:

  25 mm. 40 – 50 cm.
  30 mm. 50 – 60 cm.
  35 mm. 60 – 70 cm.
  40 mm. 70 – 80 cm.
  45 mm. 80 – 90 cm.
  50 mm. 90 – 100 cm.

  Bevestiging van de panelen

  Schroeven : de panelen kunnen eenvoudig geschroefd worden :

   

  3,9 x 35 mm. Gipsschroeven groffe draad
  3,9 x 45 mm. Gipsschroeven groffe draad
  3,9 x 75 mm. Gipsschroeven groffe draad

  Lijmen : voor Skamotec 225 kunnen wij U de volgende lijmen adviseren :

   

  Skamolex Glue Verkrijgbaar in kokers van 300 ml – uitharding na 30 minuten.
  Spencer Spencoll Verkrijgbaar in kokers van 300 ml – uitharding na 1 a 2 uren.

  Lijmen en schroeven :

  Voor een goede en stevige constructie van een ombouw voor een open haard kunt U de panelen eerst lijmen en dan schroeven op de metalen profielen.

  Afwerking van de naden :

  Als de panelen gemonteerd zijn,kunt U de naden en schroefgaten gaan afwerken. Hiervoor kunt U een gipsvuller gebruiken. Daarna maakt U de platen weer helemaal glad. Indien U de panelen onder verstek zaagt, krijgt U een perfecte afwerking.

  Eindafwerking :

  Behangen : De droge en afgewerkte Skamotec 225 panelen voorstrijken met een grondering,na voldoende droogtijd het behang aanbrengen.

  Schilderen: Op de droge en afgewerkte plaat brengt U een voorstrijkmiddel aan. Dit moet geschikt zijn voor strek zuigende ondergrond. U dient hiervoor het door de verffabrikant geadviseerde voorstrijkmiddel te gebruiken. Wij adviseren Spensiliconat 51T voor de beste hechting.

  Sierpleister : De droge en afgewerkte panelen eerst voorstrijken met Spensiliconat 51T.

  Natuursteen : Als de Skamotec 225 panelen droog zijn,voorstrijken met Spensiliconat 51T en de natuursteen lijmen met lijm op dispersiebasis.

  Skamotec 225 is verkrijgbaar in de volgende afmetingen: